BESTURENDINER LEIDEN

JAARTHEMA

Het jaarthema van de 5de editie van het besturendiner in Leiden is (Re)Connect. Met dit thema willen we terug naar de basis en de dialoog aangaan aan de tafels met de pijlers duurzaamheid, werkgeluk en nieuwe meesters. Per pijler zullen twee casussen worden besproken tijdens het Pre-Event op 19 maart 2019, waaruit de stellingen worden vormgegeven voor het Besturendiner op woensdag 3 april 2019 in de Stadsgehoorzaal.

PREMIUM PARTNERS

PIJLERS

Ook in 2019 brengen de PKvV en Mise en Place beleidsmakers vanuit het studenten-, bedrijfs- en overheids leven uit Leiden bij elkaar. Hiermee creëren we een uniek netwerkevenement in de stadsgehoorzaal en creëren wij een dialoog binnen dit netwerk over het jaarthema (Re)Connect.

Tijdens een diner op woensdag 3 april en het bijbehorende pre-event op 19 maart gaan we met dit thema terug naar de basis en snijden we de pijlers duurzaamheid, werkgeluk en nieuwe meesters aan.

DUURZAAMHEID

Met deze pijler kijken we met de deelnemers naar de duurzaamheid van onze sleutelstad. Hoe kunnen de studentenverenigingen in Leiden hun steentje bijdragen en hoe kunnen we elkaars netwerk gebruiken om onze stad duurzamer te maken in de toekomst?

Afgelopen jaar heeft Paul Dirkse, wethouder gemeente Leiden, de stelling “Een duurzaam Leiden is alleen klaar voor de toekomst als we keuzes maken over groen, steen en water”, dit jaar kijken we o.a. met een stelling van Asopos de Vliet hoe duurzaamheid in het studentenleven een grotere rol kan spelen.

WERKGELUK

In de huidige maatschappij zie je steeds vaker “Burn-outs” terugkomen, zeker in combinatie met de prestatiedruk van een nieuwe generatie. Het wordt daarmee steeds belangrijker om werkgeluk te creëren bij je medewerkers. Maar waarmee creëren we werkgeluk?

Bij deze pijler kijken we o.a. met Zorg en Zekerheid en verschillende zorginstellingen uit de regio Leiden (waaronder Topaz) naar de intentieverklaring waarmee ze onderwijs beter willen laten aansluiten bij het bedrijfsleven in de zorg. Zijn deze partijen hiermee een voorbeeld richting andere branches die actief zijn in de regio Leiden?

NIEUWE MEESTERS

Het jaar 2019 zal het Rembrandt jaar zijn in onze sleutelstad. Als molenaars kind is deze grootmeester geboren in Leiden en heeft hij zich in het begin va de Gouden eeuw ontplooit tot een groot kunstenaar. Hierna heeft hij verschillende anderen geïnspireerd toen hij begon met lesgeven.

Maar wie zijn de nieuwe meesters binnen onze Leidse regio? Hoe gaan we met ze om en waarom zijn zij onze nieuwe Leidse meesters?  Op dit gebied kijken we onder andere naar de Leidse aanpak, waarbij 50 bedrijven samenwerken om Leidse talenten van 0 – 24 jaar te ontdekken en te ontplooien.

PARTNERS

 
 
 
 
1
1

WORDT U ONZE PARTNER?

Wilt u samen met ons stad, bedrijf en student met elkaar verbinden? Of heeft u vragen over het evenement? Neem dan contact op via info@besturendiner.nl of laat een bericht achter via de button hiernaast.